Index Vakbarát Hírportál

Gyereke született a tízéves fogság alatt

2013. május 7., kedd 15:26 | aznap frissítve

A három eltűnt, és kedden kiszabadult nő közül Amanda Berrynek gyermeke született a fogva tartás alatt. Három ötven év körüli emberrabló házában láncokat is találtak. Amanda és az egyik szomszéd is hívta a rendőrséget, a hívások meghallgathatóak.

Tíz évvel ezelőtt tűnt el az a három amerikai nő, akikre hétfőn találtak rá Clevelandben. Az eltűnésükkor még tinédzser korú lányok fogvatartóit, a ház 52 éves tulajdonosát és annak két testvérét letartóztatták.

„Segítsenek, Amanda Berry vagyok... elraboltak, tíz éve eltűntem, és most itt vagyok, szabad vagyok”, mondta az először kiszabadult lány, de nem csak ő hívta a rendőrséget. A szomszéd, aki Amanda segélykiáltását hallva jött ki a házából, szintén azonnal hívta a rendőröket, írja a Daily News.

„Ez a csaj ki akar szabadulni a szomszéd házból!”, hadarta a telefonba Charles Ramsey, a három eltűnt nőt fogva tartó testvérek szomszédja. A segélyhívást intéző operátor alig hitte el a történetet, hosszas beszélgetés után kérdezte csak meg, hogy szüksége van-e a nőnek mentőre. „Mindenre szüksége van, pánikban van, tesó! Szerintem nemrég rabolták el, képzeld magad a helyébe!”

Kiderült, hogy a korábban közölt képen, amin Amanda látható a testvérével, a jobboldali kislány Amanda gyermeke. A kislány a fogva tartás alatt született, írja a Gawker.

A nő kiszabadulása közben Ariel Castro, a ház tulajdonosa menekülni kezdett, egy közeli McDonald's-ban fogták el. „Sose gondoltuk, hogy bárkit is bántana, egy buszvezető volt!”, mondta egy másik szomszéd.

Valószínűleg megtalálták Ariel Castro Facebook-profilját is. A Gawker felhívja a figyelmet, hogy ilyen gyorsan nehéz kideríteni, valóban ez a Facebook-profil tartozik-e a tetteshez, de több jel is arra utal, hogy igen.

A házban mennyezethez rögzített láncokat is találtak, arról nem tudni, hogy mire használhatták ezeket.

Amanda segélyhívása itt hallgatható meg, a szomszédé, Ramseyé pedig itt (mindkettő angolul, Ramsey hívása trágár szavakat tartalmaz).

Rovatok