Index Vakbarát Hírportál

Vilmos, Katalin és a Baby kijött a kórházból

2013. július 23., kedd 20:43 | aznap frissítve

Hazatért kedd este a kórházból Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő, előző este született fiúgyermekükkel együtt. A házaspár és az újszülött – aki édesapja után a harmadik a brit trónutódlási sorban, és az Egyesült Királyság uralkodója lesz – egy napot se töltött a londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján.

Az egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született gyermekre most először vethetett pillantást a kórház előtt július eleje óta táborozó több száz újságíró, és az egész világ. Vilmos a kisfiú nevét firtató kérdésekre csak annyit mondott, hogy "ezen még dolgozunk".

Az alaposan bebugyolált csecsemőből csak a feje teteje látszott, de ebből is kiderült, hogy a gyermeknek édesapjához hasonlóan nincs sok haja. Ha igazuk van a brit tudósoknak, akkor így fog kinézni a csecsemő.

A CNN.com közvetítésében viszont azt írja, hogy Vilmos szerint az anyjára ütött a baba. "Nagyon különleges" - fogalmazott a gyermekével kapcsolatban. A bemutatós után Vilmos maga ült a volán mögé Range Roverjükben, és londoni rezidenciájukra, a Kensington-palotába hajtott.

Katalin alig 24 órát töltött a kórházban a szülés után. Ez a rövid idő nem szokatlan, Diana hercegnő 1982-ben (ugyanezen a klinikán) Vilmos fia világra jötte után már 21 órával hazatérhetett.

Rovatok