Index Vakbarát Hírportál

Elpusztították a rém házát

2013. augusztus 7., szerda 16:57

Lerombolták azt a házat, amiben Ariel Castro egy évtizeden keresztül tartott fogva három elrabolt nőt, akiket többször megerőszakolt és más módon is bántalmazott, írja a BBC. Ariel Castrot életfogytig tartó börtönbüntetésre plusz ezer évre ítélték múlt héten, miután a halálbüntetés elkerülése érdekében bűnösnek vallotta magát.

Szerdán, magyar idő szerint 13:30-kor egy markológép kezdte el bontani a házat. Michelle Knight is jelen volt a bontásnál, őt a fogság alatt Castro ötször ejtette teherbe, de minden alkalommal addig verte, éheztette és más módon kegyetlenkedett vele, hogy a nő elvetélt. Castro Knightot arra is kényszerítette, hogy a másik elrabolt lány, Amanda Berry szülését levezesse, noha a bábaságban járatlan volt. A szülés közben pánik tört ki, mert a csecsemő légzése leállt. Castro halállal fenyegette meg Knightot, ha az újszülött meghal.

A hatóságok szerint Kginhtot, Berryt és Gina DeJesust éheztette, láncokkal kötözte meg, többször megverte és megerőszakolta Castro. A nők idén májusban szabadultak ki.

Kinght vallomásában „a pokol házának” nevezte az épületet, ahol tizenegy évet töltött fogságban.

Rovatok