Index Vakbarát Hírportál

Ex-microsoft-főnök zuhant a lakóházakra

2013. augusztus 10., szombat 20:15 | aznap frissítve

A tűzoltók négy holtestet hoztak ki annak a háznak a romjai alól, amire a Connecticut állambeli New Haven közelében egy kisgép zuhant pénteken. Az áldozatok közül ketten a gépen utaztak, ketten pedig a két megsérült ház egyikében voltak a becsapódás pillanatában. A feltételezések szerint a gépen utazó áldozatok a Microsoft egy korábbi vezetője és annak tinédzser fia voltak, a házban pedig egy egy éves és egy tizenhárom éves gyerek halt meg.

A kétmotoros repülő a becsapódáskor kigyulladt, ráadásul két családi házat is maga alá temetett, és azok is lángra lobbantak.

A Turbo Commander 690B típusú gép a New Jersey állambeli Teterboró-i repülőtérről tartott Connecticutba. A Tweed New Haven repülőtér igazgatója, Lori Hoffman-Soares pedig arról számolt be, hogy a pilóta végig kapcsolatban állt a légiirányítókkal, és nem küldött semmilyen vészjelzést. A leszállást egyszer ugyan elvétette, de továbbrepült, hogy újból nekifogjon a manővernek. Ekkor veszített hirtelen magasságot, és zuhant a városra.

Rovatok