Index Vakbarát Hírportál

Hazahozzák a magyar turistákat Egyiptomból

2013. augusztus 17., szombat 21:15 | aznap frissítve

Jelenleg öt magyarországi utazási iroda több száz utasa tartózkodik Egyiptomban, ahonnan várhatóan mielőbb hazahozzák őket - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek.

A Külügyminisztérium szombaton jelentette be: már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig. Ezzel egész Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területek listájára.

A Neckermannak, az Anubis Travelnek, a Kartago Toursnak, Best Reisennek, valamint a Sun&Fun utazási irodának is vannak Egyiptomban magyar turistái, összesen néhány száz utas.

A szóvivő jelezte: a kinn lévő turistákat az irodák hazahozzák; vélhetően már vasárnap, illetve az azt követő egy-két napban. Ilyen esetekben az irodák maradéktalanul figyelembe veszik a külügyminisztériumi ajánlást és azonnal felveszik a kapcsolatot a légitársaságokkal, hogy minden utas minél előbb visszaérkezzen Magyarországra.

Azoknak, akik már befizették egyiptomi útjukat az utasok kérésére más utat keresnek az irodák az ügyfeleknek, aki pedig nem akar elutazni, azzal az irodák elszámolnak.

"Nem az utazási iroda a szűk keresztmetszet", hanem a szolgáltató partnerek - vagyis a légitársaságok és a szállodák -, akiknek az utazási irodák kifizették a szolgáltatások ellenértékét - vélekedett Molnár Judit, kifejtve, hogy ilyen esetekben az utazási irodák tárgyalnak a szolgáltatókkal, hogy adják vissza a pénzt. A tapasztalatok alapján a szolgáltatók jellemzően együttműködők szoktak lenni.

Rovatok