Index Vakbarát Hírportál

Élve égették el az erőszaktevőt

2013. szeptember 7., szombat 18:23

Belehalt sérüléseibe az az erőszaktevő, akin az áldozat családtagjai álltak bosszút az indiai Nighara faluban. A 38 éves férfi áprilisban becstelenített meg egy faluja béli lányt. Miután  a lány szülei feljelentést tettek ellene, letartóztatták, de óvadék ellenében egy hónap után kiengedték a börtönből.

Most csütörtökön a lány állítólag bíróságon kívüli megegyezésre hívta magukhoz, ahol azonban a fivérei kerozinnal öntötték le, majd élve meggyújtották.

90 százalékos égési sérüléseibe a kórházban másnap reggelre belehalt. Utolsó szavaival azt mondta, hogy az áldozat családja először 200 ezer rúpia kártérítést akart kérni tőle, de amikor azt mondta, ennyit (körülbelül 700 ezer forintot) képtelen fizetni, felgyújtották.

Indiában az elmúlt hónapokban sorozatosak voltak a tömegtüntetések a sok helyen hallgatólagosan megtűrt, ugyanakkor egyre nagyobb nyilvánosságot kapó nemi erőszak miatt. A már a politikai stabilitást is veszélyeztető legnagyobb megmozdulások azután törtek ki, hogy decemberben hatan erőszakoltak meg egy lányt egy Delhiben közlekedő buszon, majd kidobták az autópályára.

Az utóbbi években meredeken emelkedett a nemi erőszakok száma. Különösen lesújtó a helyzet vidéken, ahol még merevebben van jelen a kasztrendszer, és ahol a nemi erőszakok áldozatainak döntő többsége a legalsóbb osztályból kerül ki.

Rovatok