Index Vakbarát Hírportál

Szemtelensége mentette meg a négyévest

2013. szeptember 24., kedd 17:04

Vakmerősége mentette meg egy kisfiú életét a hétvégi kenyai túszdráma alatt.  Miközben gépfegyveres terroristák szállták meg a nairobi Westgate plázát, és a túszok többségén valószínűleg uralkodott a pánik, a négyéves Elliot Prior nem félt szembenézni az egyik fegyveressel, és közölni vele: "te egy nagyon rossz ember vagy".

A Sun cikke szerint az angol kisfiú az anyját próbálta így védeni, akit korábban lábon lőtt az al-Sabáb egy tagja. Elliot és hat éves nővére aztán egyszerre kiabálták a gépfegyveres férfinak: "rossz ember vagy, hagyj minket békén". Erre a terrorista úgy meghatódott, hogy még cukorkát is adott a gyerekeknek, mielőtt elengedte a családot. Sőt, bocsánatot kért tőlük: "bocsássatok meg nekünk, nem vagyunk szörnyek" – mondta a bulvárlap szerint.

A bátor kisfiúval és családjával együtt egy 35 éves nő és két másik gyerek is megmenekült. Az egyik túlélőt, egy 12 éves fiút a nő egy bevásárlókocsiban tolta ki, miután a gyerek megsérült, anyját pedig megölték. A szabadulásuk pillanatában készült képek bejárták a világsajtót.

Rovatok