Index Vakbarát Hírportál

Jaime herceg összeházasodott Viktóriával

2013. október 5., szombat 14:05 | aznap frissítve

Óriás tömeg gyűlt össze Hollandiában az apeldoorni római katolikus templom előtt, ahol Jaime Bernardo herceg, Vilmos Sándor holland király unokatestvére és a Bourbon-Pármai-ház tagja és a barátnője, a magyar származású Viktória Cservenyák tartja meg egyházi esküvőjét. A polgári esküvő csütörtökön volt, a lagzit pedig a Het Loo-palotában tartják.

A templomnál mindenütt emberek lógtak az épületekről, alig lehetett elférni. A királyt és az ismertebb rokonokat tapssal köszöntötte a tömeg, a legnagyobb ovációval Viktóriát üdvözölték. A szertartás körülbelül egy óra hosszú, nem nyilvános, de az emberek egy része megvárja a végét.

Jaime kétszeresen is hercegi sarj. Anyai ágon kötődik a holland királyi családhoz, édesanyja ugyanis az áprilisban leköszönt Beatrix királynő egyik húga. Apai ágon a Bourbon-Pármai-házhoz tartozik. Bátyja, Károly örököseként ő a pármai hercegi cím várományosa.

Viktória Cservenyák előbb nem túl sikeres teniszező, majd jogász lett, de közben egy nyári romantikus regényt is írt nagyon gazdag emberekről, akik körbeutazzák a világot. Az újdonsült hercegné nyolcéves koráig Budapesten élt. Apja, Cservenyák Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó, kapusként volt tagja a válogatottnak, 1992 óta vegyészként dolgozik Svájcban.

Az Utrechti Egyetem jogi karán tanult, a mesterképzéseit pedig az Amszterdami Egyetem és a Nyendroe Egyetem nemzetközi közgazdasági és jogi szakjain végezte el. 2006-ban kezdett el jogászként dolgozni, először egy ügyvédi irodában tevékenykedett, ám 2010-ben átmenetileg felhagyott a jogi pályával, hogy írhasson. Két éven keresztül dolgozott önéletrajzi ihletésű romantikus regényén, ami 2012 áprilisában jelent meg Jet Set Summer címen. Bővebben>>>

Rovatok