Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezték a maffiaper egyik tanúját

2013. október 20., vasárnap 23:39

Gyilkosság, egész pontosan ciánmérgezés áldozata lett az a férfi, aki a bostoni maffiafőnök, James „Whitey" Bulger ellen tanúskodott volna korábban a bíróságon.

A rendőrségi vizsgálat szerint Stephen Rakes halálát azonban nem az okozta, hogy a Bulger ellen felhozott 32 vádpont egyikében, egy uzsoraügyletben szerette volna segíteni a vád munkáját: a gyanú szerint az üzlettársa gyilkolta meg. A nyomozók szerint William Camuti az áldozat jegeskávéjába adagolta a végzetes mennyiségű ciánt, a férfi azonban tagadja a vádakat.

A maffiafőnök Bulger sokat nem nyert a dologgal: 31 vádpont közül 31-ben már amúgy is bűnösnek találták korábban. A vád szerint az 1970-es és 80-as években ő vezette a bostoni ír maffiát, a Winter Hill Ganget. Az FBI tizenkilenc gyilkosságban vádolja bűnrészességgel, de védelmi pénz beszedése, gyilkosságok, összeesküvés, pénzmosás is szerepelt a vádak között.

A világ tíz legkeresettebb bűnözőjének egyikeként számon tartott Bulgert az FBI tizenhat év után, Los Angeles közelében fogta el 2011-ben. Ő ihlette Martin Scorsese négy Oscas-díjas, A tégla című filmjében a Jack Nicholson által játszott maffiavezért.

Rovatok