Index Vakbarát Hírportál

Óvják a savval leöntött lányok támadóját

2013. november 29., péntek 11:07

Még augusztusban leöntöttek savval két londoni lányt Zanzibárban, akik ott önkénteskedtek. A szüleik és az angol külügyminisztérium most próbálják elérni, hogy a helyi bíróság lefolytasson egy érdemi eljárást az ügyben, de nem igazán tudnak semmit elérni.

A Guardian úgy tudja, hogy a tanzániai hatóságok már kiderítették, hogy ki öntötte le savval a lányokat, de nem szeretnék bíróság elé állítani az elkövetőt. Az egyik lány apja szerint egyszerűen csak arra játszanak, hogy idővel elfelejtődik az egész ügy.

A külügyminisztérium próbál nekünk segíteni, hetente kapunk tőlük közhelyesebbnél közhelyesebb leveleket. Azt mondják, nyomás alatt tartják a hatóságokat, de elég egyértelmű, hogy a tanzániai kormányt egyáltalán nem érdekli az angol külügyminisztérium, mert semmit nem haladt az ügy.

Az Interpolhoz konkrétan három hónap alatt képtelenek voltak elküldeni az elkövető képét, állítólag azért, mert folyton problémáik voltak a használt képformátummal.

Azt mondják a lányok szülei, hogy egyébként nem az országra haragszanak, csak az elkövetőre, akiről legalább annyit szeretnének megtudni, hogy egyáltalán miért öntötte le a lányuk arcát és felsőtestét.

Azt sem világos, hogy ez vallási okból, vagy esetleg a nyugatiak elleni gyűlöletből történt. A szülők szerint a lányok direkt figyeltek rá, hogy a ruhájuk ne sértse az iszlám öltözködési szabályokat.

Rovatok