Index Vakbarát Hírportál

Megtámadták a védelmi minisztériumot Jemenben

2013. december 5., csütörtök 10:52

Öngyilkos merénylő robbantott egy autóban elrejtett pokolgépet Szanaában, Jemen fővárosában, a védelmi minisztérium és egyben az óváros bejáratának közelében. A robbantás után tűzharc alakult ki az épület közelében, amelyben a feltételezett merénylők meghaltak. Az akcióban legalább 20 ember meghalt, 37 pedig megsérült a jemeni hivatalos szervek tájékoztatása szerint – írja a BBC.

A hivatalos szervek beszámolója alapján a pokolgépet szállító autó után egy másik autó is érkezett, ebből szálltak ki azok a fegyveresek, akiknek „a többségét” likvidálták. Nem tudni, pontosan hányan voltak a támadók. A helyi hatóságok állításuk szerint tudják kontrollálni az eseményeket.

A robbantásért eddig senki nem vállalta a felelősséget, de tudósítók szerint a támadás több vonása arra utal, hogy az al-Kaida az Arab-félszigeten működő ága állhat a háttérben. A jemeni hatóságok hónapok óta harcban állnak a helyi lázadókkal és az al-Kaidával is, miközben a hadseregen belüli ellentétek is nehezítik a rend fenntartását.

Rovatok