Index Vakbarát Hírportál

Mégsem végzik ki a gyermektolvaj szülészt

2014. január 14., kedd 08:42

Felfüggesztették a halálbüntetését annak a kínai szülésznőnek, akit gyermekek ellopásával és gyermekkereskedelemmel vádolnak. Ez azt jelenti, hogy bár halálbüntetést szabtak ki rá, két év haladékot kapott a végrehajtásig. A BBC szerint a nő így megússza majd a kivégzést, viszont élete végéig börtönben marad. Egyelőre nem tudni, hogy a korábbi ítélet ellen fellebbez-e.

Csang Su-hszia azt hazudta a szülőknek, hogy gyermekük gyógyíthatatlan rendellenességgel született, majd rábeszélte őket, hogy mondjanak le a babáról. A Fuping megyei Anya- és Gyermekkórház szülésze köré azonban egy több tartományba is elérő emberkereskedelmi hálózat épült, írtuk korábban. A nő a vádakat elismerte, írtuk korábban.

A vádak szerint Csang 2011 és 2013 júliusa között összesen hét gyermeket vett el szüleiktől. Csak olyan családokat vert át, amelyeket jól ismert, és tudta, hogy megbíznak benne. A gyerekeket kereskedők Közép- és Kelet-Kínában adták el. Azóta hatot megmentettek közülük, de egyikük, akit ezer jüanért (kb. 36 ezer forint) adtak el, áprilisban meghalt. Az utóbbi hét évben valószínűleg számos más emberkereskedelmi ügye is volt a szülésznek, de a korábbi eseteket a hatóságok nem vizsgálják.

Rovatok