Index Vakbarát Hírportál

Hollande: Időre van szükségem

2014. január 21., kedd 14:50

„Időre van szükségem” – ezt mondta élettársának Francois Hollande francia elnök, aki nemrég szerelmi botrányba keveredett. Az elnöknek arra kellett az idő, hogy eldöntse, folytatni akarja-e kapcsolatát Valérie Trierweilerrel, vagy inkább szeretőjével, a színésznő Julie Gayet-vel maradna. 

Az újságíró Trierweiler a múlt héten kerül kórházba, rossz fizikai és pszichikai állapotban, de a korábbi hírekkel ellentétben nem kapott idegösszeomlást. Habár az orvosok azt kérték, Hollande ne látogassa a nőt, akit a média még mindig first ladyként emleget, az elnök fél órára beugrott hozzá. Virágot és csokit vitt neki, fél órát töltött nála. Ekkor kérte élettársa türelmét is – írja Trierweiler munkáltató magazinja, a Paris Match alapján az Independent.

Trierweilert vasárnap délután engedték ki a kórházból, és az elnökhöz közeli források szerint mára eldőlt: Hollande dobja a járt utat a járatlanért, és a jövőben inkább szeretőjével osztja meg az elnöki lakosztályt. Trierweilernek hamarosan ki kell költöznie az Élysée-palotából.

A botrány kirobbanása óta az újságírónak összesen egy nyilvános nyilatkozata volt, egy vasárnapi tweet, amelyben megköszönte azokat az e-maileket és üzeneteket, amelyek gyors gyógyulást kívántak neki. 

A Paris Match, vagyis Trierweiler kollégái szerint most a first ladynek lesz szüksége időre – akár évekre –, hogy feldolgozza a történteket, vagyis hogy Hollande, akivel nyolc évig élt együtt, 2012 májusa óta csalta.

Rovatok