Index Vakbarát Hírportál

Óvatosságra inti a külügy a Boszniába utazókat

2014. február 7., péntek 20:32

Külügyminisztérium az erőszakossá vált tüntetések miatt óvatosságot tanácsol a Bosznia-Hercegovinába utazó, vagy ott tartózkodó magyar állampolgároknak.

Bosznia-Hercegovina nagyvárosaiban folytatódnak a 2014. február 5-én kezdődött tüntetések. A részvevők száma és az erőszak mértéke egyes helyeken erősen változó.

A fővárosban 2014. február 7-én több ezer ember gyűlt össze a Szarajevó Kanton Kormányzat épülete előtt, atüntetők a rendőrökre támadtak, felgyújtották a kormányépület bejáratát. A szarajevói magyar nagykövetség nem tud sem magyar, sem más állampolgárságú külföldi sebesültről.

Az erőszakos demonstrációk többek között Tuzlában, Brckóban, Bihacban, Zenicában és Mostárban folytatódnak. Számos további városban szimpátiatüntetések zajlanak.

A Konzuli Szolgálata javasolja, hogy a magyar állampolgárok Bosznia-Hercegovinába történő utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről, és kerüljék a demonstrációk által érintett településrészeket. A szarajevói magyar nagykövetség ügyeleti száma: 00 387 63 895 639, munkanapokon a 00 387 33 216 512-t lehet hívni.

Rovatok