Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán főügyésznél szinte minden aranyozott volt

2014. február 23., vasárnap 23:33

Janukovics luxusrezidenciája után egyik bizalmasa, a szombaton a parlament által szintén leváltott volt legfőbb ügyész, Viktor Psonka luxusvillájába is bejutottak a tüntetők, a 4ubuk.blogspot.se-re rakták fel Evhan Chubuk ott készült képeit.

A ház belülről nagyjából egy múzeumnak is beillene, az pedig első látásra is elég egyértelmű, hogy Psonka az aranyozott bútortárgyak megszállottja volt, még a díszpárnák is csillognak-villognak. Futballsztárok aláírásaival díszített UEFA-labda, rengeteg kép és ékszer, Janukoviccsal közös fénykép mellett az egyik polcon két Unicumot is kiszúrtak a fotósok.

De nem ezek voltak az egyedüli Magyarországról származó darabok Psonka gyűjteményében – az egyik képen egy magyar címeres dísztőr szerepel, alatta a következő felirattal:

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminiszterének ajándéka, 2013.

Janukovicshoz hasonlóan egyébként Psonkáról sem tudni, hol lehet. A legutolsó hír, hogy a leváltott legfőbb ügyészt és Alekszandr Klimenko adóügyi minisztert hiába kapták el a donyecki reptéren, végül egy fegyveres csoport kimenekítette őket a váróteremből, ahol Janukovics más miniszterei is összegyűltek.

Az elnöki rezidenciát közben már teljesen birtokba vette a nép, tízezrek fényképezkednek Janukovics egykori birtokán. A Kijevtől 30 kilométerre lévő Mezsgorjében hihetetlen luxusban élt az elnök egy finnek által, fából épített luxusházban. Saját állatkert, autó- és jachtgyűjtemény, továbbá egy állóhajó segítette a napi stressz túlélésében. Bővebben>>>

Rovatok