Index Vakbarát Hírportál

Maláj gép: nyilvánosságra hozzák a malajziai kormány jelentését

2014. április 24., csütörtök 23:20

Habár egyelőre még nem találták meg a gépet, Malajzia miniszterelnöke a CNN-nek elmondta, hogy a jövő héten előzetes jelentést adnak ki a Malaysia Airlines Boeing 777-esének eltűnéséről. A jelentést már megküldték az ENSZ légügyi szervezetének, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezetnek.

Egy ilyen jelentés általában csak a tényeket foglalja össze, leírja mi történt. Ebben az esetben azonban viták tárgyát képezheti majd, mivel számos kérdés van még az ügyben.

Nadzsib Razak miniszterelnök a CNN-nek azt is elmondta, hogy a kormány még nem áll készen arra, hogy egyértelműen bejelentse a gép elvesztését. Szerinte figyelembe kell venniük a hozzátartozók érzéseit, közülük többen pedig nyilvánosan kijelentették, nem fogadják el, hogy a gép az óceánba veszett, amíg nincs erről kézzel fogható bizonyíték.

Ehhez képest éppen Nadzsib Razak volt az, aki még március 24-én bejelentette, hogy brit műholdképek elemzése alapján az eltűnt maláj gép az Indiai-óceánba veszhetett az ausztráliai Perth közelében. Az utasok családtagjainak is bejelentették akkor, hogy minden kétséget kizáróan nincs túlélő.

Rovatok