Index Vakbarát Hírportál

Lehallgatókészülékek a szatmárnémeti városházán

2014. július 1., kedd 18:37

A szatmárnémeti városháza alapos átvizsgálását rendelte el Dorel Coica polgármester, azután, hogy a közkapcsolatokért felelős osztály irodájában három lehallgató készüléket találtak - közölte az Agerpres hírügynökség. A polgármester elmondta, az állam illetékes intézményeitől kéri, hogy állapítsák meg: kik szerelték fel a készülékeket. Szerinte nem állami szervek, hanem "bizonyos érdekcsoportok" hallgatták a városházán zajló beszélgetéseket, írja az MTI.

A gyufásdoboz méretű lehallgató készülékeket az asztalok aljára rögzítették, nem tűnnek professzionális eszközöknek.

2011 májusában a kelet-romániai Iasi megye önkormányzatának alelnöke a sajtó jelenlétében bontotta ki az irodája falából az ott elrejtett lehallgató készüléket. Akkor a korrupcióellenes ügyészség elismerte, hogy a megtalált eszköz az övék, egy korrupciós ügyhöz próbáltak bizonyítékokat szerezni velük.

A romániai korrupcióellenes kampányban gyakran kerülnek nyilvánosságra olyan beszélgetések, amelyeket titkos eszközökkel rögzítettek. A román államfő korrupcióval gyanúsított testvérét egy nyakkendőbe rejtett kamerával készített felvételek buktatták le.

Rovatok