Index Vakbarát Hírportál

Lehet gyanúsítottja a Maddie-ügynek

2014. július 1., kedd 12:41

Négy embert hallgatnának ki Madeleine McCann ügyében, aki 2007-ben tűnt el titokzatos módon Portugáliában, írja a Daily Mail. Nemrég még arról tájékoztatott a Scotland Yard, hogy a széles körű nyomozás ellenére nem sikerült megfejteni a rejtélyt.

A brit napilap szerint most három portugál és egy orosz állampolgárt hallgatnak ki a hatóságok – utóbbi Praia da Luzban élt, amikor a kislány eltűnt a környékről –, illetve nyolc szemtanút is kikérdeznek. Az orosz férfit egyszer már kihallgatták a portugál hatóságok 2007-ben, de egyszer sem gyanúsították meg. A vizsgálatok legalább két napig tarthatnak, a portugál rendőröket brit nyomozók is segítik.

Madeleine McCann a portugáliai Praia da Luz Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul. A kislány a testvéreivel együtt a szálloda egyik földszinti szobájában aludt, miközben szülei alig pár méterre vacsoráztak egy baráti társasággal a hotel éttermében. A szülők néha ránéztek a gyerekekre a biztonság kedvéért, majd este tíz körül vették észre, hogy Madeleine nincs a szobában.

A fejleményeket óriási médiaérdeklődés kíséri, hiszen 2007-ben a portugál rendőrség még a szülőket gyanúsította. Bizonyíték hiányában ejtették a vádat, hogy aztán tavaly maga David Cameron brit miniszterelnök személyesen utasítsa a Scotland Yardot, hogy nyomozzon az ügyben.

Számos teória és összeesküvés-elmélet született már Madeleine McCann eltűnéséről, egyesek szerint pedofil bűnözők vagy gyermektelen, jómódú házaspár megrendelésére rabolhatták el, de az is felmerült, hogy a görögországi esethez hasonlóan egy romatáborba került.

Rovatok