Index Vakbarát Hírportál

Rakétákkal lövik Izraelt Gázából

2014. július 3., csütörtök 11:21

A Gázai övezetből szerda éjszaka óta mintegy harminc rakétát indítottak Izrael irányába, amelyek egy részét kivédte a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. De egy lakóházba csapódott a dél-izraeli Szderót városban, sérültek nincsenek - közölte az izraeli katonai rádióra hivatkozva az MTI.

Korábban az izraeli légierő tizenöt célzott csapást hajtott végre gázai katonai célpontok ellen, válaszul a szerdai palesztin rakétatámadásokra. Palesztin források szerint legkevesebb tizen megsebesültek a rakétakilövő állomások, fegyverraktárak és kiképzőhelyek elleni támadásokban.

A viszály azóta erősödött fel, hogy hétfő este megtalálták annak a három ultraortodox izraeli fiatalnak a holttestét, akiket még június közepén raboltak el.

Szerdán egy arab tizenéves holttestére bukkantak Jeruzsálemben, a rendőrség nem zárta ki, hogy bosszúból rabolhatták el és ölhették meg az izraeli fiatalok meggyilkolására válaszul. Mahmud Abbász palesztin elnök a gyilkosság elítélését követelte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöktől.

Ahogy mi elítéltük a három telepes elrablását és megölését, Izraelnek is valódi lépéseket kell tennie a telepesek támadásainak megállítására

- mondata Abbász.

Benjámin Netanjahu a lehető leggyorsabb nyomozást kérte a rendőrségtől a palesztin fiatal ügyében. Az Európai Unió és az Egyesült Államok elítélte a tettet, John Kerry külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy

a bosszúvágy vezérelte cselekedetek csak súlyosbítják a már így is robbanékony és érzékeny helyzetet.

Rovatok