Index Vakbarát Hírportál

Megszökött a börtönkórházból Sepelev

2014. július 9., szerda 08:41

Akár Magyarországra is visszajöhetett Alekszandr Sepelev, aki vasárnap hajnalban szökött meg egy ukrán börtönkórházból - írja a Blikk.

A lap szerint az ukrán milliárdos vasárnap reggel fél 6-kor az őrségparancsnok kíséretében elment zuhanyozni, de a fürdő helyett az utcára siettek, ahol már várta őket egy autó. A másik két őr, aki Sepelev mellé volt kirendelve, csak 5 óra múlva jelentette a fogolyszökést - feltehetően ők is le voltak fizetve.

Sepelev után hajtóvadászat indult, de egyelőre nem akadtak a nyomára. A Blikk szerint van esély rá, hogy a kijevi börtönkórházból Magyarországra szökött vissza a gyilkosságra való felbujtással vádolt férfi. Szerhij Djadecsko, akit Sepelev állítólag bérgyilkossal akart megöletni, a lapnak azt mondta, hogy sokkolja a szökés híre. Ügyvédje, Fridman Róbert szerint a körözés Magyarországra is kiterjedhet, mivel korábban itt bujkált.

A Sepelev házaspárt március 26-án adták át a magyar hatóságok Ukrajnának. Az egykori parlamenti képviselő,  a  Julija Timosenko Blokkját és az elmeneküléséig Viktor Janukovics elnök által vezetett Régiók Pártját is megjárt férfi elleni körözést még Janukovics idején adták ki, Sepelevék szerint politikai indíttatásból. Tavaly július 4-én fogták el őket egy budapesti hotelben.

Rovatok