Index Vakbarát Hírportál

Senki nem élte túl az algériai gép zuhanását

2014. július 25., péntek 11:18 | aznap frissítve

Senki nem élte túl a Maliban lezuhant algériai utasszállító gép katasztrófáját, jelentette be Francois Hollande francia elnök.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatán 116-an utaztak, köztük 51 francia, 27 Burkina Fasói, 6 algériai, 5 kanadai, 4 német, 2 luxemburgi, továbbá egy-egy svájci, belga, egyiptomi, ukrán, nigériai, kameruni és mali állampolgár, a hatfős személyzet spanyolokból állt.

A géppel a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a légi irányítás kapcsolata. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának módosítását kérték.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve pénteken úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a gép lezuhanását valószínűleg a rossz időjárás okozta, de - mint mondta - nem lehet kizárni semmilyen eshetőséget, amíg nincsenek meg a vizsgálat eredményei. Mint mondta, "terrorista csoportok vannak az övezetben és tudjuk, hogy ellenségesek a Nyugattal".

Az MD-83-as típusú repülő roncsait egy francia drón fedezte fel, amelyet a Malival határos Nigerből indítottak az eltűnt repülő keresésére. Megtalálták a gép egyik fekete dobozát is a roncsban.

A gép roncsait Maliban, a Burkina Faso-i határ közelében fekvő Gossi település környékén találták meg. A roncsok teljesen kiégtek, és ugyanez mondható el a holttestekről is.

Rovatok