Index Vakbarát Hírportál

Sikerült elmenekülnie a Fülöp-szigeteki békefenntartóknak a Golán-fennsíkról

2014. augusztus 31., vasárnap 08:19

Elmenekültek a Golán-fennsíkon lévő őrhelyükről vasárnap hajnalban azok a Fülöp-szigeteki ENSZ-békefenntartók, akiket szíriai lázadók ostromoltak órákon át – jelentette be Manilában a Fülöp-szigeteki hadsereg főparancsnoka.

A 40 békefenntartót aknavetőkkel és géppuskákkal hét órán keresztül tartották ostrom alatt az an-Nuszra Front nevű iszlamista lázadószervezet tagjai. Egy tűzpárbaj után sikerült elhagyniuk a posztot. Mindannyian egészségesek – mondta Gregorio Pio Catapang tábornok.

Az ENSZ sajtószolgálata és a világszervezet több, meg nem nevezett diplomatája nem sokkal korábban számolt be arról, hogy a Szíria és Izrael közötti határterületet ellenőrző katonai ENSZ-misszió (UNDOF) egy ír katonákból álló egysége kimenekített 32 Fülöp-szigeteki kéksapkást, akiket egy másik őrposzton zártak körbe az iszlamista fegyveresek.

Továbbra is a lázadók - feltehetőleg szintén az an-Nuszra Front - fogságában van az a 43 Fidzsi-szigeteki ENSZ-katona, akit csütörtökön ejtettek foglyul a fennsík egy olyan pontján, amely nyolc kilométere van a Fülöp-szigetekiek egyik őrhelyétől. Szabadon engedésükről tárgyal az ENSZ – írja az MTI.

Rovatok