Index Vakbarát Hírportál

Öt gyerek holttestét találták meg az erdőben

2014. szeptember 10., szerda 08:25

Öt gyerek holttestét találták meg egy alabamai erdőben – írja az NBCNews.com. A rendőrség szerint annak az öt testvérnek a holttestéről van szó, akik Dél-Karolinából tűntek el, és akiknek az apját már korábban letartóztatták, miután a rendőrök a hétvégén kiszúrták, hogy véres az autója.

A gyerekek 1 és 8 év közöttiek, az apát egyelőre hivatalosan csak azzal vádolják, hogy szintetikus füvet fogyasztott, mielőtt vezetett. A kerületi ügyész szerint a gyerekeket Dél-Karolinában ölte meg és Alabamába vitte a holttesteket.

„Valószínűleg egyszerűen megőrült” – mondta az ügyész, aki szerint a férfi árulta el a rendőröknek, hol találják meg a holttesteket, akik szerinte „összeesküvést szőttek ellene”. Az ügyész szerint az apa egyébként „számítógépzseni”.

A gyerekeket augusztus 28-án látták utoljára. A férfi és az öt gyerek az amerikai munka ünnepén (szeptember első hétfőjén, ez 2014-ben elseje volt) egy családi találkozóra indultak, de nem értek célba. Szeptember harmadikán bejelentették az eltűnést.

A gyerekek szülei elváltak, a férfi volt felesége is bejelentette a gyerekek eltűnését. A férfit szeptember hatodikán egy közúti ellenőrzésnél kapták el, a hatóságok szerint „olyan sherifhelyettessel került szembe, aki elég régi motoros, hogy megérezze a halál szagát”. A férfi megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat, de nem sikerült teljesen.

Rovatok