Index Vakbarát Hírportál

Észak-Koreába akart átúszni egy amerikai

2014. szeptember 17., szerda 06:12

A Han és az Imdzsin folyón keresztül akart délről Észak-Koreába szökni egy amerikai férfi – írta a Reuters. A 20-as évei végén járó amerikai a folyó partján feküdt kimerülten, amikor a dél-koreai határőrök rábukkantak, így már nem tudott átjutni a Kedves Vezető országába.

A zöldhatáron elinduló férfi állítólag Kim Dzsongunnal akart volna találkozni, de a jelentésből nem derült ki, hogy mit is szeretett volna elérni a zárt kommunista diktatúra ifjú vezetőjénél.

Mindenestre kevés az esélye, hogy az illegális határátlépő amerikait Dennis Rodmanhoz hasonló örömmel fogadták volna Phenjanban, ahová az egykori NBA-sztár többször ellátogatott, zavarbaejtő születésnapi dallal is felköszöntve Kim Dzsongunt.

A koreai védelmi minisztérium további részleteket nem árult el az illegális határátlépés szokatlan irányát választó amerikairól, de megerősítette, hogy a határőrök felvették hajójukra.

Az eset nem teljesen példátlan: a hónapban már volt egy dél-koreai, aki a folyón keresztül akart átjutni Észak-Koreába, ám a déli határőrök lelőtték.

Rovatok