Index Vakbarát Hírportál

Valamit kezdeni kéne a medvebűnözéssel

2014. október 18., szombat 13:27

Egy fekete medve szinte teljesen felfalta egy szívinfarktusban elhunyt férfi holttestét Kaliforniában – írja az MTI.

A 65 éves Marion Williams az észak-kaliforniai Humboldt megyében élt egy lakókocsiban. Október 8-án alig száz méterre jutott a trélertől, amikor halálos szívinfarktust kapott. Roy Horton halottkém szerint ezután történhetett, hogy egy fekete medve elragadta Williams holttestét, és csaknem teljesen felfalta. Az állat valószínűleg meglátta a testet, vagy megérezte a szagát.

A medve csak kihasználta a táplálkozás hirtelen támadt lehetőségét. Letépte az emberről a ruhát, és napokon át evett belőle. A test mintegy 85 százalékát elfogyasztotta.

– mondta Horton.

Williamst a barátai kezdték keresni; még a seriffet is felhívták, hogy megtudják, hol lehet. Amikor kilátogattak Williams birtokára, megérezték a bomló test szagát.

A kaliforniai vadvédelmi hatóságok szerint az államban nincsenek feljegyzések halálos kimenetelű feketemedve-támadásokról. Horton is megerősítette, hogy a fekete medvék nem agresszívek, sőt, kimondottan félénk állatok - az, hogy egyikük éppen felfalt egy útjába kerülő tetemet, kivételes eset, bárkivel megtörténhet, aki a természet parancsára hallgat.

A medvét nem keresik.

– jegyezte meg az MTI.

Van rá esély, hogy hamarosan Magyarországon is megtelepszenek a barna medvék, bár az ő emberölési statisztikájuk már kissé borúsabb: az elmúlt negyven évben 36 halálos medvetámadás történt, ebből 24 Romániában. Vigyázzanak, a medve nem játék.

Rovatok