Index Vakbarát Hírportál

Leszedett egy kisgépet a venezuelai légvédelem

2014. november 4., kedd 09:35

 A venezuelai légierő helyi idő szerint hétfőn lelőtt egy kisrepülőgépet, amely a szomszédos Kolumbia felől berepült a légterébe - írja az MTI. A tettet maga Vladimir Padrino Lopez védelmi miniszter posztolta ki twitterén a füstölgő roncsokkal illusztrálva. 

Restos de avión tipo King 200 que violó nuestro espacio aéreo, inutilizado por @ceofanb al Sureste de Elorza, Apure. pic.twitter.com/aNdsWRXqST

— Vladimir Padrino L. (@vladimirpadrino) 2014. november 4.

A radikális baloldali Maduro-kormány tagja azt írta, hogy Apure határtartományban szedték le King-200-as két légcsavaros repülőt, de azt nem tudni, hogy földi telepítésű rakétával vagy elfogó vadászgépekkel.  A venezuelai parlament még Chavez elnöksége alatt, 2012 májusában fogadott el törvényt az ország légterének védelméről, ami felhatalmazást ad a  fegyveres erőknek, hogy lelőjék azokat a határsértő gépeket, amelyek nem válaszolnak a leszállást parancsoló felszólításokra. Az intézkedés elsősorban a Kolumbia felől érkező drogcsempészek elrettentésére szolgál, de az eddig leszedett repülők között volt, amelyiken nyomát se látták a kokainnak.

 

Rovatok