Index Vakbarát Hírportál

Már öt halottja van a Seattle melletti iskolai lövöldözésnek

2014. november 8., szombat 08:35

A két héttel ezelőtti amerikai iskolai ámokfutás újabb sebesülje halt meg, ezzel ötre emelkedett a lövöldözés halálos áldozatainak száma, írja az MTI. Október 24-én a Seattle melletti Marysville-ben nyitott tüzet társaira egy diák, öt fiatal megsebesült. A helyszínen meghalt egy lány, és dulakodás közben a tettes, Jaylen Fryberg is.

Két nappal később a kórházban meghalt egy 14 éves diáklány is, október 31-én pedig egy szintén 14 éves társa sem élte túl. Az ötödik halott egy 15 éves fiú, Andrew Fryberg, aki a Seattle-i Harborview Medical Center tájékoztatása szerint péntek este halt meg. Ő a támadó unokatestvére volt, ahogy az egyedüliként életben maradt tinédzser is, aki csütörtökön elhagyhatta a kórházat, otthon lábadozik. Őt az állán érte találat.

A támadó, Jaylen Fryberg az iskola egyik legnépszerűbb diákja volt, alig egy héttel a lövöldözés előtt bálkirálynak választották. Hiába volt azonban népszerű, hiába tartották sikeresnek és ambíciózusnak a többiek, a Twitter-oldala alapján hónapok óta rémisztően zavart és zaklatott volt. Úgy tűnt, képtelen feldolgozni egy szakítást. A támadás napján egész nap csendben volt, szomorúnak tűnt.

Áldozatait nem véletlenszerűen választotta ki, a támadást tudatosan tervezte meg. Sms-ben ebédelni hívta azokat, akiket le akart lőni.

Rovatok