Index Vakbarát Hírportál

Helló fasiszták, ma nem egy szeretetvallás alapítóját ünnepli a Keresztény Európa?

2014. december 26., péntek 00:16

Csütörtök dél körül a svéd Ekilstuna városában felgyújtottak egy mecsetet - írja a BBC . A Stockholm közelében lévő város egyik bérházának földszintjén kialakított imahelyen 15-20 ember gyűlt össze imádságra, amikor nagy erővel lángok csaptak fel, a füstben és a hőségben öten szenvedtek enyhébb mérgezéses- és égési sérüléseket a tűzoltók kiérkezéséig.

Egy szemtanú látott az utcán egy alakot, aki egy tárgyat hajított be az ablakon; ezt az ismeretlent jelenleg is nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A gyújtogatás pont egy forrongó - mármint svéd szinten forrongó - országba talált be, ahol a költségvetéssel együtt megbukott az alig három hónapja hatalomra került baloldal, és az európai trendekbe belesimulva masszívan erősödik a bevándorlásellenes szélsőjobb, mely a márciusi előrehozott választásokon akár a két nagy politikai tömb közti királycsináló szerepébe is bekerülhet.

Eskilstuna is egy olyan város, melyben a liberális bevándorlási politika révén rengeteg a külföldi származású lakos, nem véletlen, hogy idén már több komoly neonáci megmozdulást is ide szerveztek.

Rovatok