Index Vakbarát Hírportál

Már megint lyukra futott a rendőrség az alpesi mészárlás ügyében

2015. március 6., péntek 10:14

A francia rendőrség sokáig egy ismeretlen motorost tartott az alpesi mészárlás egyik gyanúsítottjának, de miután fantomképe alapján tavaly sikerült letartóztatni egy 48 éves férfit, további egy év nyomozás után kiderült: semmi köze nincs a háromtagú brit-iraki család és egy arra tekerő biciklista meggyilkolásához, mert csak siklóernyőzni indult a környékre – írja a Local francia kiadása.

Pedig a szemtanúk leírása alapján készített fantomképhez nagy reményeket fűztek, hiszen a gyilkos egy ritka sisakfajtát viselt, mely a francia rendőrség 2000-es évekbeli modelljeire emlékeztet. Korábban egy rendőrt is alaptalanul gyanúsítottak meg az ügyben, és szintén bírósági határozatra a brit rendőrök kénytelenek voltak elengedni a leggyanúsabb gyanúsítottat, a családfő testvérét. Zaid al-Hiliről azt tartják, hogy a családi örökségen veszett összes Saad testvérével, és ezután tervelte ki a gyilkosságot, melyre 2012 szeptemberében került sor a festői Anney-tónál. Itt egy erdei pihenőnél végeztek a családfővel, feleségével és anyósával. A meggyilkolt házaspár nyolcéves kislányát puskatussal ütötték le, ő súlyos koponyasérüléssel megúszta; a másik, négyéves kislány pedig szülei holtteste alatt töltött nyolc órát.

Az ügy kisebbfajta összeesküvés-elméletté terebélyesedett, amikor a megvádolt Zaid azt állította, nem is a brit-iraki, hanem a véletlenül belekeveredő francia biciklista volt a valódi célpont. A 45 éves Sylvain Mollier ugyanis annak a Cezus cégnek volt az alkalmazottja, amelyik nukleáris létesítményekhez gyártott konténereket.

Rovatok