Index Vakbarát Hírportál

Előkerült Kim Dzsongun húga

2015. március 6., péntek 10:40 | aznap frissítve

Azóta nem lehetett hallani semmit Kim Dzsongun 27 éves húgáról, amióta tavaly november közepén kinevezték a Koreai Munkapárt központi bizottságának első osztályvezető-helyettesévé.

Kim Dzsongil legfiatalabb gyermeke, Kim Jodzsong azonban most egyenesen Kim Dzsongun észak-koreai vezető háta mögött tűnt fel, méghozzá úgy, hogy nemcsak issza, hanem rögvest jegyzeteli is bátyja egy épülő idősek otthonánál elmondott beszédét. A képet az észak-koreai KCNA hírügynökség adta közre, azt azonban nem tudni, hogy ők karikázták-e be rajta a nőt.

Kim Dzsongun a dátum nélkül közreadott képen szemmel láthatóan kirobbanó formában van, még a partvishaja is rendületlenül tartja magát a friss észak-koreai szélben. Kim Jodzsong azonban úgy tűnik, hogy kezdi elveszíteni gyermeki báját, ami annak is köszönhető, hogy állítólag ő helyettesíthette bátyját, amíg az gyengélkedett.

Kim Jodzsongról egyébként nem sok mindent tudni azon kívül, hogy testvéréhez hasonlóan állítólag ő is egy svájci egyetemen tanult, majd hazatérve a Kim Ir Szen Egyetemen képezte tovább magát. Először Kim Dzsongil 2011-es temetésén készült róla kép, majd egy évvel később a Nemzetvédelmi Bizottság tagja lett. Kim Dzsongunnal tavaly lehetett látni először egy fotón, akkor az ő társaságában lett látogatást az Április 26. Rajzfilmstúdióban.

Rovatok