Index Vakbarát Hírportál

Tíz napja nem tudjuk, hol van Putyin

2015. március 15., vasárnap 14:14

Március 5-én láthatta a közvélemény utoljára Vlagyimir Putyint, Oroszország elnökét, azóta pedig semmi hír nincs róla. Talán beteg? Született egy zabigyereke? Puccs volt Moszkvában, és leváltották? Elment átszabatni az arcát? Elment bulizni? Alszik?

Szombaton egy cikkben gyűjtöttük össze a különböző összeesküvés-elméleteket, és a cikk végén megemlítettük, hogy több helyen is felbukkant az a hír, hogy a Kreml megkérte a külföldi újságírókat: semmiképp se utazzanak haza a hétvégén Oroszországból, máskülönben le fognak maradni egy fontos eseményről.

Az esemény elmaradt, de a Kreml szóvivője végre megnyilatkozott Putyin tartózkodási helyéről. Vagyis egészen pontosan úgy nyilatkozott, hogy nem mondott semmit, ugyanis nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket, tudta meg az Interfax orosz hírügynökség. Dimitri Peskov elvileg a Tvrain.ru portálnak nyilatkozott, és azt mondta, hogy „nem kommentálom a dolgot, a téma lezárva”.

Putyinnak a terv szerint a kirgiz elnökkel, Almazbek Atambajevvel kell találkoznia hétfőn, március 16-án, úgyhogy legkésőbb holnap kiderül, mi történt vele, vagy történt-e bármi egyáltalán. Korábban a sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy Putyin folyamatosan jár találkozókra, csak azok nem nyilvánosak.

Friss: Az osztrák Kourir szerint egy bécsi hátspecialista utazott Moszkvába, hogy kezelje az orosz elnököt. A lap azonban sem az orvos nevét nem árulja el, sem azt nem mondja meg, hol lehet Putyin.

Rovatok