Index Vakbarát Hírportál

Ponta megerősítette: nem mond le

2015. június 7., vasárnap 13:02

Victor Ponta, a román miniszterelnök vasárnap sajtótájékoztatón is megerősítette, amit korábban a Facebookra kiírt: nem mond le hivataláról, továbbra is élvezi a koalíció támogatását, az ellene indult bűnvádi eljárást pedig politikai indíttatásúnak tartja, írja az MTI.

Ponta ellen pénteken indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség okirat-hamisítás, pénzmosás, adócsalásban való bűnsegédlet és összeférhetetlenség gyanújával. Ezután az államfő lemondásra szólította fel.

A hétvégén a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei szervezetei és koalíciós partnerei is támogatásukról biztosították Pontát. Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes, akinek a pártja, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) a mérleg nyelve a román parlamentben, szombaton azt mondta: Romániának nincs szüksége a kormány menesztésével járó politikai válságra, ezért ha bizalmi szavazás lesz, az UNPR a Ponta-kormány maradását támogatja majd.

Vasárnap Victor Ponta koalíciós tanácskozást hívott össze, ezután tartotta meg a sajtótájékoztatót, ahol ártatlanságát hangoztatta. Szerinte az ügyészségi eljárás egyetlen célja a kormány megbuktatása, és bár számára "a legegyszerűbb megoldás a lemondás lenne", politikai válságot okozna a lemondása, ezért inkább tovább dolgozik.

Rovatok