Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak az első fotók a Köpcösről, aki a szökése után szerettei körében sörözget

2015. július 14., kedd 14:46

Olyan képek jelentek meg az El Blog del Narcón, amelyeken állítólag a Mexikóváros melletti szuperbörtönből most megszökött drogbáró, Joaquín Guzmán látható.

Az egyik képen a Köpcösnek is nevezett bűnöző basaballsapkát visel, és egy repülőgépen száll a szabadság felé.

Egy másik fotón állítólag szerettei körében ücsörög, kezében egy sörösüveggel. A képet az egyik fia készítette, és ő küldte el a blognak.

A képek hitelesnek tűnnek, nincs rajtuk nyoma digitális módosításnak. A blogot szemléző Bild annyit azért megjegyez, hogy a frissnek nevezett képeken a hírhedt Sinaloa-drogkartell feje  bajusszal és fekete hajjal látható, miközben a mexikói hatóságok által a szökés után közzétett börtönfényképen a drogbáró kopaszra borotvált fejjel és bajusz nélkül szerepelt. A börtönfénykép azonban akár a börtönbe vonulásakor is készülhetett, a 3578-as számú fegyencről pedig korábban olyan hírek is megjelentek, hogy komoly előjogokat élvezett a börtönben: míg a többi rabnak muszáj volt borotválkoznia, ő megtarthatta a bajuszát.

Guzmánt tavaly februárban fogták el. Három nappal ezelőtt egy 1,5 kilométer hosszú alagúton juthatott ki a cellájából a Mexikóváros melletti Altiplano börtönből.  Az alagútba egy alig 50-szer 50 centis lyukon keresztül lehetett lejutni Guzmán cellabeli zuhanyzójából. Az alagútba szellőzést, lépcsőket és egy sínre szerelt kismotort is beépítettek, és egy a börtön közelében lévő építési területre vezetett. 

Guzmán 2001-ben már megszökött egy másik, szintén maximálisan biztonságosnak tartott börtönből az őrei segítségével, akiket azután elítéltek. A drogbáró második szökése akár az amerikai elnökválasztás előválasztási küzdelmeiben is téma lehet, írja az MTI. Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns azt állította hétfőn, hogy a bandavezér megfenyegette őt a Twitteren. Trump kampánystábja szerint a fenyegetéseket vizsgálja az FBI is, bár azok valódiságát eddig senki sem erősítette meg.  

A drogbáró regényes életéről ebben a cikkünkben olvashat>>>

Rovatok