Index Vakbarát Hírportál

Nem telik el hét újabb republikánus elnökjelölt nélkül

2015. július 21., kedd 19:54

A republikánus John Kasich is bejelentette indulási szándékát az elnökségért. A 18 elektori szavazattal rendelkező Ohioból érkező kormányzónak van oka bizakodni.

Bejelentte indulási szándékát az elnöki székért John Kasich ohiói kormányzó, aki már a tizenhatodik komolyan vehető aspiráns. A korábban a Fox Newsnál dolgozó pénzügyi szakember már képviselőként is feltűnt a kongresszusban, megjelenésével és stílusával testreszabott jelöltje lehetne a republikánusoknak. Kasichot 2014-ben másodjára is megválasztottak Ohio élére.

A nem mindenkinek tetsző szókimondása miatt sokan előre leírják, de ennyire nem egyszerű a helyzet. A 63 éves kormányzó már most 11,5 millió dollárból gazdálkodhat, amellyel majdnem a legjobb ötbe is befér. Kasich a stratégiailag fontos Ohio államból érkezik, amely 18 elektori szavazatával mindig kiemelten fontos, ráadásul a csatatérállamok közé tartozik a választáson. Ráadásul a 44 eddig elnökből 8 Ohióból indult, utoljára pedig John F. Kennedy tudott 1960-ban úgy választást nyerni, hogy nem vitte az államot.

Az amúgy is túltelített republikánus jelölt lista azonban nem könnyíti Kasich helyzetét, valamint az sem, hogy megszavazta Barack Obama egészségbiztosítási reformját, mellyel kivívta a republikánusok nem tetszését, ezáltal a kemény vonalas szavazóknak talán túl mérsékeltnek tűnhet.

Rovatok