Index Vakbarát Hírportál

Ausztriában már a rockfesztivál rendezvénysátrában is menekültek alszanak

2015. július 22., szerda 13:41 | aznap frissítve

Júniusban még a Slipknot, a Mötley Crue, az In Flames, a Nightwish és a Motörhead lépett fel a Nickelsdorf melletti mezőn, a fesztiválsátorba most menekülteket költöztettek az osztrák hatóságok.

Múlt hét pénteken száz tábori ágyat állítottak fel abban a rendezvénysátorban, amely Európa legnagyobb rockfesztiválja, a Nova Rock egyik helyszíne volt, írja az osztrák Kurier.

A „Pannónia-mezőn” álló hatalmas sátor mostanra teljesen megtelt. Nagyrészt férfiakat helyeztek el itt, de több nő és gyermek is itt húzza meg magát. A menekültek leginkább arra panaszkodnak, hogy nehéz elviselni a hatalmas hőséget a sátorban.

„Olyan sok menekült érkezik, hogy nem tudjuk hol elhelyezni őket” – mondta a lapnak a burgenlandi rendőrség illetékese.

A hatóságok októberig bérelték ki a rendezvénysátrat a fesztivál szervezőitől. A fesztiválsátor csak a migránsok gyűjtőtáboraként szolgál. Itt helyezik el átmenetileg azokat, akiket 48 órán belül máshova tudnak irányítani.

A lépés összefüggésben van az osztrák belügyminisztérium nemrég kiadott felhívásával, amelyben arra kérték a lakosságot, a vállalkozókat, a panzió- és hoteltulajdonosokat, hogy ajánljanak fel menekültek elhelyezésére alkalmas épületeket, csarnokokat.

Tirolban egy teniszcsarnokban állítottak fel tábori ágyakat, miután a traiskircheni befogadóállomás annyira megtelt, hogy a Kurier információi szerint már 2000 ember éjszakázik folyamatosan a szabad ég alatt. Az osztrák belügy hivatalos közlése szerint Traiskirchenben jelenleg 3800 menekült van, 1820-an kőházakban, 480-an sátrakban alszanak.

 Borítókép: fesztiválozók a Nova Rock sátortáborában (2012. MTI / Mohai Balázs)

Rovatok