Index Vakbarát Hírportál

A szlovák szélsőjobbnak tetszik a kerítés

2015. július 29., szerda 15:02

Besztercebánya megye elnöke és a szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt vezetője levelében támogatásáról biztosítja Orbán Viktort, hogy „merész és hatékony lépéseket tesz az európai államok menekültözöntől való megmentéséért” – írja a TASR alapján a TA3 szlovák hírtévé.

Kotleba a levélben teljes támogatásáról biztosítja Orbán Viktort a szerb-magyar határon megépülő biztonsági kerítéssel kapcsolatban. A júniusban, Pozsonyban még iszlám-, és bevándorlóellenes tüntetésen felszólaló Kotleba hozzáteszi, hite szerint a magyar kerítés, mint az európai civilizáció bástyája, példát ad más európai országoknak is, és reméli, hogy a magyar miniszterelnök nem hátrál meg a brüsszeli kritikával szemben.

A 2006-ban még a rozsnyói Kossuth-szobort megköpködő Kotleba felhívja Orbán figyelmét, hogy itt az idő Szlovákia és Magyarország közötti minden baj és történelmi vita félretételére: „Térjünk el a sovinizmustól, és lépjünk fel a valódi ellenségeinkkel szemben!” – írja.

Marian Kotleba szerint Orbán kemény menekültügyi politikájával nemcsak Magyarországot védelmezi, hanem egész Európát, beleértve a Szlovákiát is. A szélsőjobboldali politikus levelét az „Istenért, a Nemzetért és Brüsszel ellen!” felkiáltással zárta.

Rovatok