Index Vakbarát Hírportál

A lottóbotrány miatt lemondott a szerb Állami Szerencsejáték igazgatója

2015. július 31., péntek 17:34

Alexksandar Vulović távozik posztjáról, miközben a rendőrség tíz embert hallgatott ki a lottósorolás ügyében.

A szerb államügyész kérésére tegnap a hat személyt hallgattak ki a legutóbbi lottósorsolással kapcsolatban, ahol erősen felmerült, hogy a sorsoláson csalás történt. A rendőrség hazugság-vizsgálatot is végzett, és a lottógolyókat is megvizsgálták, jelentette be tegnap Nebojša Stefanović belügyminiszter, írja a Magyar Szó Online.

Ennek hatására, Aleksandar Vulović lemondott elnöki posztjráól, morális okokra hivatkozva.
 

Egy árnyalattal jobb a katasztrofálisnál, de az attól még katasztrofális

-mutatott rá a helyzetre Aleksandar Vučić, szerb miniszterelnök. Elmondta, hogy a közvállalat éves bevétele egymillió euró, amiből egy dinárt sem fizetnek az államkasszába.

Nebojša Stefanović belügyminiszter kifejtette, hogy lefoglalták a számítógépes felszerelést, illetve azokat a memóriadiszkeket, amelyek a Szerbiában befizetett szelvények adatait tartalmazzák, és amennyiben szükség lesz rá, nemzetközi jogi segítséget kérnek, hogy megkaphassák a más államokban befizetett szelvényekről is az adatokat.

A rendőrség nyomozást indít az ügyben kapcsolatban, hogy kiderüljön, történt-e bármiféle visszaélés a sorsoláskor.  

Kihallgatták a játék közjegyzőit, a műsorvezetőnőt és a kisorsolt nyertesszámok grafikai megjelenítéséért, valamint a keverődob kezeléséért felelősöket is. 

A lottósorolással kapcsolatos gyanút az keltette fel, hogy a keddi lottósorsoláson az ötödik nyertes szám először a képernyő bal alsó sarkában jelent meg, majd csak ezután sorsolták ki.

Beállított sorsolás?

Az Állami Szerencsejáték közvállalattal kapcsolatban az elmúlt néhány évben botrányoktól volt hangos a szerb média. Mindenek előtt azok közé a közvállalatok közé sorolták, amelyek jelentős hiánnyal gazdálkodtak, mivel három év alatt 1,5 millió eurós adósságot halmoztak fel.

Rovatok