Index Vakbarát Hírportál

Egy másik zimbabwei oroszlánnal is végzett egy amerikai orvos

2015. augusztus 3., hétfő 08:09 | aznap frissítve

A zimbabwei hatóságok vasárnap bejelentették, hogy Cecil előtt egy másik oroszlánt is engedély nélkül lőttek le áprilisban, amivel egy amerikai orvost vádoltak meg, írja az NBC News.

A Pennsylvaniából érkezett Jan Seski helyi idegenvezetőjét elfogták, kiderült, hogy semmilyen engedélye sem volt, így a vele vadászó orvosnak sem. Az NBC-nek nem sikerült elérnie az íjjal vadászó orvost pittsburgh-i otthonában, ugyanis senki sem vette fel a telefont.

Alig néhány nappal azután, hogy egy gazdag amerikai fogorvos lelőtte Zimbabwe ikonikus hír oroszlánját, Cecilt, elterjedt a hír, hogy orvvadászok a testvérével, Jerichóval is végeztek. Ez azonban végül téves információnak bizonyult, olyannyira, hogy Jericho nem is Cecil testvére.

Cecil halálával a kölykei is veszélybe kerültek, mert ha egy domináns meghal, akkor a pozícióját átvevő másik hím általában megöli a kölykeit. Az oroszlánokat megfigyelő kutatók szerint Jericho védelmezie a kölyköket, az ő halála valószínűleg a kölykökre is végzetes volna.

Rovatok