Index Vakbarát Hírportál

Magyar titkosügynökök csempésztették át magukat a határon

2015. augusztus 4., kedd 07:53

A Népszabadság úgy tudja, a magyar titkosszolgálatok is árgus tekintettel figyelik a menekülthullámot. És nem csak a kormány által emlegetett potenciális terroristákat próbálják kiszűrni, hanem legalább ennyire figyelik

Ezekből a lap szerint az első a legfontosabb, azaz a titkosszolgálatok elsősorban azt próbálták kideríteni, hogy a hatóságok tagjai közül kik segítik pénzért vagy más juttatásért a migránsok bejutását Magyarországra.

Hétfő: 1618

A hatóságok hétfőn 53 csoportban 1442 határsértőt - köztük 346 gyermeket - tartóztattak föl Csongrád megye déli részén. Országszerte pedig összesen 1618 embert fogtak el, három esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás. (MTI).

Ezt azzal a módszerrel is próbálták kideríteni, hogy magyar biztonsági szolgálatok emberei

menekültnek kiadva magukat csempésztették magukat Törökországból a Balkánon át a magyar határig

Hogy így figyeljék meg a folyamat minden részletét és szereplőit. A Népszabadság szerint egy ilyen akció révén sikerült lefülelni azt a három rendőrt, akik embercsempészekkel játszottak össze, és az 51-es főúton a határrendészek mozgásáról értesítették civil társaikat. 

A lap egy ügyészségi forrására hivatkozva állítja: az elkövetkező időszakban tovább nőhet az illegális embercsempészettel kapcsolatban megvádoltak száma; és nem csak a csempészettel, hanem a korrupcióval vagy más hivatali bűncselekménnyel kapcsolatban is.

A rendőrök 53 csoportban 1442 határsértőt - köztük 346 gyermeket - tartóztattak föl a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Rovatok