Index Vakbarát Hírportál

Tíz felelőst letartóztattak a tiencsini robbanással kapcsolatban

2015. augusztus 18., kedd 15:15 | aznap frissítve

Nyilvánosságra hozták a névsorát annak a letartóztatott tíz vezetőnek, akik kapcsolatban voltak a tiencsini robbanással, írja a Crinews.

A Tienjin International Ruihai Logistics nevű cég birtokolta a felrobbant raktárat, ennek a tíz, különböző beosztású vezetőjét tartóztatták le, mondták egy kedd reggeli sajtótájékoztatón. A tíz emberből négyet kórházban kezelnek a robbanással szerzett sérüléseikkel, a másik hat vezető pedig őrizetben van.

A levegőbe került nátrium cianid miatt a környéket három kilométeres körzetében kiürítették, katonai és rendőri ellenőrzés alatt áll. A kórházban mintegy 700 embert kezelnek, ebből 57-nek válságos az állapota, az elhunytak családjai pedig követelik a felelősök letartóztatását.

A FitchRatings szerint a kínai biztosítási szektornak a robbantássorozat a valaha volt egyik legnagyobb veszteséget okozta. Szakértők számításai alapján ez ezermilliárd dollár fölött van, ez a felrobbant épületek mellett a betört ablakokból, az autóraktárakból (közel 8000 tönkrement autóval), és egy közeli repülőtér négy repülőjéből jött össze.

Rovatok