Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a bangkoki robbantókat

2015. augusztus 29., szombat 12:38

A thaiföldi hatóságok elfogtak szombaton két férfit, köztük egy török állampolgárt, akik elkövethették a bangkoki robbantást augusztus közepén - közölte a helyi rendőrség.

Bangkokban a város központi részén található Eravan-szentélynél robbant fel a pokolgép, huszan meghaltak, a körülötte állók mind áldozatul estek a robbanásnak. Egy közelben dolgozó, a szentélynél gyakran elidőző magyar beszámolóját és videóját itt találja.

Robbantottak Bangkokban, sok a halálos áldozat

A most elfogott török férfit a thaiföldi főváros északi, Nong Csok negyedében lévő lakásában találták meg, és azzal gyanúsítják, hogy része volt az Eravan hindu szentélynél augusztus 17-én felrobbant pokolgép elkészítésében - közölte újságírókkal Szomjot Pumpunmuang rendőrfőkapitány.

A péntek óta megfigyelt férfi ruháin a nyomozók robbanószernyomokat találtak, lakásában pedig több csomag csapágygolyóra bukkantak.

Őrizetbe vettek egy taxisofőrt is, aki a gyanú szerint támogatást nyújtott a 20 halálos áldozatot követelő és több mint 140 embert megsebesítő támadás elkövetéséhez.

Rovatok