Index Vakbarát Hírportál

Videó: Így buliztak a tragédiába torkolló bukaresti rockkoncerten

2015. november 2., hétfő 11:44

Tragédiával végződött a Goodbye to Gravity román rockzenekar bukaresti koncertje, harmincan meghaltak és legalább ennyien élet és halál között vannak azok közül, akik részt vettek az eseményen. A Colectiv klubban megtartott koncerten tűz ütött ki, a pillanatok alatt lángba borult teremből az egyetlen használható kijáraton keresztül, egymást taposva próbáltak kimenekülni az emberek.

Az internetre felkerült egy felvétel, ami a leírás szerint aznap, a Colectiv klubban készült, így valószínűleg percekkel a tragédia előtt. Ezen a zenekar a The Day We Die (A nap, amikor meghalunk) című számot énekelte. A legfrissebb hírek szerint a halálos áldozatok között van a banda két gitárosa, de az énekes, a basszusgitáros és a dobos is kórházban van.  (Egy másik dobos, Adrian Rugina, aki nem a zenekar dobosa, ugyanakkor hősi halált halt. Az elsők között tudott kimenekülni, majd visszament menteni és akkor vesztette életét.)

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy 140 sérült van különböző kórházakban, és sok áldozatot és életveszélyben lévő sérültet nem sikerült még azonosítani.

A román sajtóban a szervezők felelősségén kívül a román egészségügy állapota is fókuszba került a tragédia után, mivel nincs elég jól felszerelt kórház. Az emberek petíciót írnak alá, mert úgy vélik, hogy miközben nagyon sok ortodox templom építésére ad pénzt az állam, a kórházakra nem.

Eközben több előadó is olyan nyilatkozatot tett közzé, amelyben közli: fellépésein ezentúl nem fog pirotechnikai látványelemeket használni a koncerteken. 

Rovatok