Index Vakbarát Hírportál

Szilveszteri merényletre készülő terroristákat fogtak el Belgiumban

2015. december 29., kedd 09:30

A belga rendőrség két terroristát is letartóztatott, akik feltehetőleg szilveszter éjjelén szerettek volna merényletet végrehajtani Brüsszelben, írja a BBC.

A hatóságok tájékoztatása szerint az elfogásukra hétfőn és kedden, Belgium két különböző helyszínén került sor, amikor a rendőrség több házkutatást is tartott a brüsszeli régióban, illetve a flamand Brabant és a vallon Liége tartományokban.

A rajtaütésükkor a rendőrök katonai ruházatokat, valamint az Iszlám Állam propagandakiadványait is lefoglalták. Az MTI úgy tudja, hat embert vittek be kihallgatásra, akik közül kettőt letartóztattak.

Múlt kedden Szarajevóban szintén szilveszteri merényletekre készülő terroristákat fogtak el, akik több tucat, akár száz ember életének kioltását tervezték. Többek között az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták náluk.

Korábban a Telegraph is cikkezett arról, hogy az iszlám szélsőségesek pokolgépes merényletre vagy fegyveres terrorcselekményre készülhetnek valamelyik európai nagyvárosban. Az orosz hatóságok állítólag arra szólították fel a lakosságot, hogy az év utolsó napján kerüljék a tömegrendezvényeket, és maradjanak inkább otthon, míg egy brit parlamenti képviselő szerint nem szabad bedőlni az ilyen fenyegetéseknek, mindenki ünnepeljen, ahogy neki tetszik.

Rovatok