Index Vakbarát Hírportál

Egy benzinkútnál fotózták le az egyik párizsi merénylőt a támadás másnapján

2016. január 12., kedd 13:14

Fénykép jelent meg az egyik párizsi merénylőről, a körözött Salah Abdeslamról, írja a Euronews. A fotó a párizsi merényletek másnapján, november 13-án készült egy francia benzinkútnál a belga határ közelében.

Salah Abdeslam mellett Hamza Attou áll. Ő és egy társa volt az, aki a 147 halálos áldozattal járó párizsi merényletek után autóval visszavitte Belgiumba Salah Abdeslamot.

Attou-t később letartóztatták. A kihallgatáson azt mondták: nem tudták, Salah mit csinált Párizsban. A hazafelé vezető úton végig nagyon ideges volt, remegett és izzadt. Egy vastagabb kabát volt rajta, ami alatt bombaöv lehetett.

Kiderült az is, hogy később Salah Brüsszelből Skypon felvette a kapcsolatot barátaival, és azt magyarázta nekik: csak csekély szerepet játszott a merényletekben, őt valójában megtévesztették. Azt kérte tőlük, segítsenek neki eljutni Szíriába.

Salah Abdeslam lövöldözhetett az egyik párizsi helyszínen, ahol többen is meghaltak. A merényletek közben Salah egyik testvére meghalt. Másik testvére nem radikalizálódott, és nem is tudott arról, mire készülnek fivérei. Ő többször kérte testvérét, hogy inkább adja fel magát. 

Salah Abdeslamot azóta sem találják, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellen. 

Rovatok