Index Vakbarát Hírportál

Nyaralni küldenék a megerőszakolt osztrák kisfiút

2016. február 9., kedd 23:50

Ausztriában kampány indult annak a kisfiúnak a megsegítésére, akit egy húszéves iraki menekült férfi erőszakolt meg egy bécsi fürdőben, írja az osztrák Local. A tízéves fiú az eset során súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi kezelésre szorult.

Édesanyja, a 43 éves Dunja a Heute nevű lapnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy kisfia a decemberi eset óta végigsírja az éjszakákat, illetve hogy csak antidepresszánsokkal tud elaludni. A szomorú hírt hallva többen is segíteni szerettek volna, és úgy gondolták, hogy talán egy utazás lenne most a legmegfelelőbb támogatás, ami feledtetni tudná a történteket. Ha elég pénzt gyűjtenek össze, az egész családot befizetik egy utazásra.

A nő egyébként maga is menekült, Jugoszlávia felbomlásakor érkezett az országba, és egyedül neveli öt gyermekét. Azt mondta, mindegyikőjüknek azt tanította, legyenek jók az újonnan Európába érkezőkkel, hiszen vele is jók voltak, amikor el kellett hagynia az otthonát.

Az erőszak után a rendőrséget az úszómester értesítette, könnyeivel küzdve ugyanis neki mondta el a kisfiú történteket. Az iraki férfit annyira nem érdekelte, mit tett, hogy még csak el sem hagyta az uszodát, még akkor is a medencébe ugrált, amikor a rendőrök a helyszínre értek.

A menekült szeptember 5-én, a balkáni útvonalon, feleségét és gyermekeit hátrahagyva érkezett Ausztriába, majd később szexuális frusztrációjával magyarázta az erőszakot, mivel – állítása szerint – hónapok óta nem volt együtt senkivel. Az anya állítólag majd felrobbant dühében, amikor meghallotta, mivel védekezik a férfi.

Ez olyan, mintha bejelenteném, hogy holnap kirabolok egy bankot, mert nincs elég pénzem, hogy eltartsam mind az öt gyerekem

– mondta a nő, aki arról is beszélt, hogy nincsenek könnyű helyzetben, de a kisfia imád úszni, ezért adott neki három eurót az uszodára.

A kisfiú olyan boldog volt, hogy iskola után rögtön úszni indult, majd a nőt három órával később értesítették a történtekről. Először a kisfiú beszélt vele, de annyira sírt, hogy az anya ebből egy szót sem értett, ezért valaki más vette át a telefont, és ő mondta el, hogy a fia szexuális bűncselekmény áldozata lett.

Amikor az uszodába ért, épp egy üvegfalon keresztül látta a síró kisfiát a fürdőruhás, megbilincselt férfival. Annyira dühös volt, hogy a rendőröknek kellett megfékezni őt, hogy ne menjen neki az elkövetőnek.

Tudom, hogy a sebei begyógyulnak majd, de a lelki sérülései talán sosem fognak.

Az anya azt is elmondta, hogy azt szeretné, ha a férfit kiutasítanák az országból, és hogy azt reméli, a börtönben megtapasztalja majd azt, hogy szoktak elbánni a rabok a gyermekeket erőszakolókkal.

Rovatok