Index Vakbarát Hírportál

Német lányokat zaklattak szexuálisan az afgán menekültek

2016. március 1., kedd 12:13

A Hamburg közelében fekvő Norderstedt élményfürdőjében zaklatott egy 14 és egy 18 éves lányt egy 14 és egy 34 éves afgán menekült, akiket szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak a német hatóságok, írja az MTI. A lányok a fürdő biztonsági őreihez fordultak, akik riasztották a rendőrséget, és feltartóztatták a két férfit. A bíróság szökés, illetve bűnismétlés veszélye miatt elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az elmúlt időszakban több, menekültek által fürdőkben, uszodákban elkövetett szexuális bűncselekmény történt. Bécsben egy uszodában erőszakolt meg egy 10 éves kisfiút egy 20 éves iraki menekült decemberben, január elején egy Bonnhoz közeli város uszodájából tiltották ki a migránsokat, miután egyre több panasz érkezett arról, hogy a menekülttábor lakói szexuálisan zaklatják a fürdőzőket és a személyzetet.

Arról, hogy miért fordulhat ez elő, az Abcúg írt riportot. A lapnak egy iráni-afganisztáni férfi úgy nyilatkozott, hogy amikor először ment el Magyarországon uszodába, döbbenten látta, hogy “mindenki meztelen”. Ő ugyanis meztelennek látja azokat a nőket is, akiken fürdőruha van, a hazájában ugyanis még soha nem fürdött együtt fürdőruhás nőkkel. “Egy afgánt, egy iránit, egy arabot ez a viselkedés szexuálisan felizgat. Egy magyarnak vagy egy európainak lehet, hogy ez semmit sem jelent, de nálunk ez egy felhívás” – magyarázta.

Rovatok