Index Vakbarát Hírportál

Németországra is átterjedt a Nagy Sertésháború

2016. március 2., szerda 12:44

Németországban szintet lépett a bevándorlókkal, az integrációval és a multikultival kapcsolatos vitamassza: a legészakibb tartomány, Schleswig-Holstein tartományi parlamentje elé került egy tervezet, ami megvédené a bevándorlóktól disznóhúst. Igen, az előterjesztés szerint

a tartományi kormányzatnak garantálnia kell, hogy a disznó nem tűnik el a menzákból, az iskolákból és óvodákból.

A beterjesztő CDU-s Daniel Günthert az az aggodalom vezette, hogy egyre több étkezde, óvoda és iskola veszi le az étlapjáról a disznóhúst, hogy megfeleljen bizonyos vallási elvárásoknak. A kereszténydemokrata politikus odáig ment, hogy a disznóhúst az "egészséges és kiegyensúlyozott étrend" részének nevezte. 

A Dániától 1864-ben háborúval elcsatolt tartomány pont Dániából emelné át az ötletet, ahol Randers városában terjesztettek be hasonló kezdeményezést

Az ötletet azonnal elkezdték kifigurázni, pedig a CDU tagadta, hogy a kötelezővé akarná tenni a disznóhúst. A szociáldemokrata Ralf Stegner azt twittelte:

Vegetáriánusok, a vegánok és muszlimok Szentháromságban forrnak össze: át akarják venni az uralmat a Schleswig-Holsten-i menzákon!

A tartományt kormányzó szociáldemokrata-zöld koalíció azzal az indokkal utasította el a beterjesztést, hogy "nem a tartomány dolga az ilyenekről dönteni". Robert Habeck ehhez azt is hozzáfűzte, ő személy szerint nem osztja azt az álláspontot, miszerint akár alkotmányos jogokat is fel ként függeszteni az oldalas vagy a fasírt kedvéért.

(via local.de)

"No, it's not the first of April," Green Party MP Konstantin von Notz wrote on Twitter.

Rovatok