Index Vakbarát Hírportál

Trump megölésén poénkodott, deportálhatják az egyiptomi pilótanövendéket

2016. március 3., csütörtök 19:22

A világ megköszönné, ha megölném, én pedig leülném az életfogytiglant – ezt posztolta februárban a Facebook-on Donald Trump fotója alá egy kaliforniai pilótaképzésen részt vevő 23 éves egyiptomi férfi.

Emadeldin Elsayed azóta is börtönben van, kihallgatta a titkosszolgálat is, de ügyvédjei szerint nem sikerült rajta büntetőjogi fogást találni. Ezért a tanulóvízumát vonták vissza, majd őrizetbe vették, és hamarosan egy bevándorlási bíróság fogja elbírálni, hogy az országban maradhat-e. A bevándorlási hatóság szerint Elsayed megsértette a tartózkodására vonatkozó szabályokat.

Trump egyik fő választási ígérete a bevándorlás lefékezése, aminek egy a teljes mexikói határra emelendő fal, valamint a muszlimok ideiglenes beutazási tilalma is a része.

Elsayed, aki szerint a kihallgatói a 9/11-es terrortámadásról és a decemberi San Bernardinói merényletről kérdezték, azt nyilatkozta, hogy feldühítették a republikánus elnökjelöltségért küzdő politikus muszlimellenes kijelentései, de a posztot azonnal megbánta, és eszében sem volt ártani senkinek.

Csak egy hülye Facebook-poszt volt, olyan, amiből óránként több ezret tesznek fel. Miért kell ezért engem nemzetbiztonsági kockázatnak kikiáltani?

(via BBC)

Rovatok