Index Vakbarát Hírportál

Fellebbez a nő, akit egy svéd orvos bedrogozott, elrabolt és hat napig egy bunkerba zárt

2016. március 15., kedd 14:09

Nem ítélték el nemi erőszak miatt a svéd orvost, aki hat napig hangszigetelt bunkerba zárta áldozatát – a bíróság szerint nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy erőszak történt. Így is 10 évet kapott, és 5,8 millió forintnak megfelelő kártérítés megfizetésére kötelezték.

A nő fellebbez, szerinte nem elég szigorú az ítélet: több mint 10 éves büntetést tart elfogadhatónak, egyben arra kéri a bíróságot, nemi erőszak miatt is ítéljék el elrablóját. A 38 éves svéd orvost, Martin Trenneborgot a svéd médiában a svéd Fritzlként emlegetnek, utalva az osztrák rémre, aki 24 éven át fogságban tartotta és megerőszakolta a lányát, a bíróság végül csak emberrablás miatt ítélte el.

Az orvos, miután megismerkedett a fiatal nővel, annak lakásán altatóval átitatott epret etetett vele, majd elvitte a vidéki házába, ami kívülről egy kerti fészerre hasonlított, de valójában egy bunker volt. Az ügyvédje szerint az orvos öngyűlölő és depressziós, egy megtört lélek, akinek kevés barátja van, és kétségbeesetten akart egy barátnőt. Az elrabolt és megerőszakolt fiatal nő szerint az orvos azt tervezte, hogy évekig bezárva tartsa őt, attól félt, ha nem engedelmeskedik, akkor a férfi megkínozza vagy megöli őt.

A férfi ügyvédje szerint a nő szexmunkás volt, és a férfi fizetett a szolgáltatásért, nem erőszak történt. A bíróság ugyanakkor kimondta: a férfi aprólékos, minden részletre kiterjedő tervet készített a bűncselekményről.

A házkutatás során a rendőrök találtak egy hátborzongató szerződést, ami arra kötelezte a nőt, hogy közösüljön a férfival és engedje, hogy arról fotó, illetve filmfelvételek készüljenek. A szerződés szerint amennyiben ellenállna, akkor további 100 napot kell fogságban töltenie, és ha magához nyúlna, akkor két évvel meghosszabbodik a büntetése.

Rovatok