Index Vakbarát Hírportál

Spanyol buszbaleset: elaludhatott a sofőr

2016. március 21., hétfő 10:09

A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott vezetés közben, ez okozhatta a súlyos buszbalesetet vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében – írja az MTI.

Ahogy vasárnap írtuk, az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. Reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél a busz jobb felé lesodródott a sávjából, nekiment a korlátnak, majd a buszvezető olyan erővel rántotta vissza a kormányt, hogy a jármű áttörte az elválasztó korlátot is és nekirohant egy szembejövő autónak. A balesetben 13-an meghaltak, és 44-en megsérültek, köztük egy 24 éves magyar fiú is, akinek mindkét keze eltört.

Sajnálom, elaludtam

– a La Razón napilap szerint ezt ismételgette a buszvezető a baleset helyszínére kiérkező mentősöknek. Az El Paísnak nyilatkozó, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a busz az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt. Mivel a baleset kora reggel történt, a fiatalok többsége aludt az utazás alatt.

Jordi Jané katalán belügyi illetékes az Antenna3 tévécsatorna reggeli műsorában elmondta: 6 ország diákjai vesztették életüket: 7 olasz, 2 német, 1 román, 1 osztrák, 1 francia és 1 üzbegisztáni diáklány. A legfiatalabb áldozat 19 éves, a legidősebb 25. Azonosításuk még nem zárult le - tette hozzá.

Rovatok